Saltar a continguts

TEATRE CASAL AGRAMUNTÍ

Navegació

Menú principal

Sala Teatre 2018

Imatge de complement Ampliar imatge
08/12/2018
Cinema
Testimonis Les Veus de Riella

El col·lectiu Fem Memòria i l’Ajuntament d’Agramunt amb el suport del Memorial Democràtic han fet possible el projecte

El proper dissabte 8 de desembre es passarà al Teatre Casal Agramuntí l’audiovisual Les Veus de Riella. Un projecte sorgit amb la finalitat de documentar el testimoni de les persones d’Agramunt que van participar o van ser testimonis de la Guerra Civil. La idea inicial neix a partir de la col·laboració que el Cine Club Riella va fer amb l’ajuntament d’Agramunt arrel de la inauguració del refugi antiaeri de l’Església de Santa Maria l’any 2009. És a partir d’aquest moment que Josep Camats, membre del Cine Club, es posa en contacte amb dos agramuntins més, l’Amanda Cardona i el Josep Bertran, per crear el col·lectiu Fem Memòria. Un grup de treball que va iniciar una tasca de localització d’aquells agramuntins que van participar i patir la guerra a Agramunt i els van entrevistar.

 L’objectiu inicial del col·lectiu Fem Memòria era deixar un testimoni audiovisual a partir de les vivències personals de les persones entrevistades, un total de 26 homes i dones que han donat el seu testimoni. Ara, 9 anys més tard i gràcies a l’ajuntament d’Agramunt i el Memorial Democràtic ha estat possible editar tot aquest material audiovisual en un DVD, coincidint amb el 80è aniversari dels primers bombardejos que va patir a Agramunt. Concretament, el que havia de ser un conjunt d’entrevistes s’ha convertit en un documental duna durada de poc més de cinquanta minuts. El documental, editat a partir de les entrevistes i imatges de l’Agramunt de l’època, segueix el fil cronològic que comença amb l’adveniment de la República i acaba amb els anys de postguerra i repressió. 

 Segons el col·lectiu Fem Memòria: la finalitat del projecte era deixar constància de la petjada vital que va deixar la Guerra entre els nostres convilatans. Un resultat final del qual són conscients que no és un estudi exhaustiu sinó la visió personal dels darrers protagonistes d’aquests fets històrics que van produir-se fa més de vuitanta anys.  

 Per la seva part des de l'Ajuntament d'Agramunt s'agraeix al col·lectiu Fem Memòria el seu ferm compromís amb la recuperació de la memòria històrica del municipi i a tots els testimonis que hi han participat. Les més de 30 hores d’entrevistes han quedat depositades a l’arxiu municipal i podran ser utilitzades en futures investigacions.

 La projecció tindrà lloc al Teatre Casal Agramuntí a les 12.30h

Lloc:  TEATRE CASAL AGRAMUNTÍ - Ronda dels Comtes d'Urgell, s/n - Agramunt
Horari:  12:30
Organitza:  Ajuntament d'Agramunt

Si necessiteu més informació, o ens voleu adreçar alguna consulta en relació a aquest acte, no dubteu a utilitzar el formulari Contactar, i us respondrem el més aviat possible

Ajuntament d'Agramunt
Aquest web forma part de: Portal d'Entitats d'Agramunt - Ajuntament d'Agramunt
© TEATRE CASAL AGRAMUNTÍ - Ronda dels Comtes d'Urgell, s/n - 25310 - Agramunt