Saltar a continguts

TEATRE CASAL AGRAMUNTÍ

Navegació

Menú principal

Sala Teatre 2018

Imatge de complement Ampliar imatge
11/11/2018
Conferència
Testimonis Les Veus de Riella

El col·lectiu Fem Memòria i l’Ajuntament d’Agramunt amb el suport del Memorial Democràtic han fet possible el projecte

El proper diumenge 11 de novembre es presentarà al Teatre Casal Agramuntí laudiovisual Les Veus de Riella. Un projecte sorgit amb la finalitat de documentar el testimoni de les persones dAgramunt que van participar o van ser testimonis de la Guerra Civil. La idea inicial neix a partir de la col·laboració que el Cine Club Riella va fer amb lAjuntament dAgramunt arrel de la inauguració del refugi antiaeri de lEsglésia de Santa Maria lany 2009. És a partir daquest moment que Josep Camats, membre del Cine Club, es posa en contacte amb dos agramuntins més, lAmanda Cardona i el Josep Bertran, per crear el col·lectiu Fem Memòria. Un grup de treball que va iniciar una tasca de localització daquells agramuntins que van participar i patir la guerra a Agramunt i els van entrevistar.
 
Lobjectiu inicial del col·lectiu Fem Memòria era deixar un testimoni audiovisual a partir de les vivències personals de les persones entrevistades, un total de 26 homes i dones que han donat el seu testimoni. Ara, 9 anys més tard i gràcies a lAjuntament dAgramunt i el Memorial Democràtic ha estat possible editar tot aquest material audiovisual en un DVD, coincidint amb el 80è aniversari dels primers bombardejos que va patir a Agramunt. Concretament, el que havia de ser un conjunt dentrevistes sha convertit en un documental duna durada de poc més de cinquanta minuts. El documental, editat a partir de les entrevistes i imatges de lAgramunt de lèpoca, segueix el fil cronològic que comença amb ladveniment de la República i acaba amb els anys de postguerra i repressió. 
 
Segons el col·lectiu Fem Memòria: la finalitat del projecte era deixar constància de la petjada vital que va deixar la Guerra entre els nostres convilatans. Un resultat final del qual són conscients que no és un estudi exhaustiu sinó la visió personal dels darrers protagonistes daquests fets històrics que van produir-se fa més de vuitanta anys.  
 
Per la seva part des de l'Ajuntament d'Agramunt s'agraeix al col·lectiu Fem Memòria el seu ferm compromís amb la recuperació de la memòria històrica del municipi i a tots els testimonis que hi han participat. Les més de 30 hores dentrevistes han quedat depositades a larxiu municipal i podran ser utilitzades en futures investigacions.
 
La presentació tindrà lloc al Teatre Casal Agramuntí a les 12.30h i comptarà amb la presència de lalcalde dAgramunt, Bernat Solé; la directora general de Memòria Democràtica, Carme García; els membres del col·lectiu Fem Memòria, Josep Camats, Amanda Cardona i Josep Bertran, i els testimonis o familiars de les persones entrevistades al documental.
 
Aquest serà el primer acte que es farà després de les obres de renovació del sistema de climatització del Casal Agramuntí.

Lloc:  TEATRE CASAL AGRAMUNTÍ - Ronda dels Comtes d'Urgell, s/n - Agramunt
Horari:  12:30
Organitza:  Ajuntament d'Agramunt

Si necessiteu més informació, o ens voleu adreçar alguna consulta en relació a aquest acte, no dubteu a utilitzar el formulari Contactar, i us respondrem el més aviat possible

Ajuntament d'Agramunt
Aquest web forma part de: Portal d'Entitats d'Agramunt - Ajuntament d'Agramunt
© TEATRE CASAL AGRAMUNTÍ - Ronda dels Comtes d'Urgell, s/n - 25310 - Agramunt