Saltar a continguts

TEATRE CASAL AGRAMUNTÍ

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Notícies

12/10/2013
Mas elogia l’activitat dels torronaires d’Agramunt perquè s’ha sabut mantenir i adaptar amb el pas del temps

El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, va presidir ahir a la tarda acompanyat de l’alcalde d’Agramunt, Bernat Solé, l’acte de celebració del 25è aniversari de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra. Mas, que va oferir un discurs al teatre del Casal Agramuntí que estava ple de gom a gom, va elogiar l’activitat torronaire ja que, segons el cap de l’executiu català, “aquesta, a diferència d’altres oficis que s’han anat perdent, s’ha mantingut i s’ha sabut adaptar amb el pas del temps. El torró no només dóna nom a Agramunt sinó que també dóna feina i la possibilitat d’obrir mercats nous i diferents”.

En resposta a l’alcalde, que va dir a Mas que “el torró sorgeix d’una barreja de cultures i Catalunya també, el torró és reconegut arreu i Catalunya també i el torró necessita un temps per a macerar-se i Catalunya també”, el president de la Generalitat, fent referencia al moment de dificultats i agrors que viu el país, va assegurar que “el que ens proposem no és gens fàcil i ens farà falta molta energia”, i, per aquest motiu, va afegir que “l’energia i la dolçor del torró i la xocolata són bons ingredients pel trànsit del país i per les metes que ens estem proposant”.
Durant l’acte es va projectar un audiovisual que recordava l’essència de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra, així com els seus inicis i la seva evolució. En el audiovisual s’hi podien veure totes les persones que han fet possible aquest certamen al llarg de 25 anys com són alcaldes, directors, torronaires, responsables de la Cuita, entre d’altres. A l’acabar la projecció es va retre un homenatge a les quatre responsables de la Cuita, persones que l’alcalde va descriure com “a perles d’un espai”. Aquestes foren: Roser Miralles, Carme Hernández, Pilar Marquilles i Encara López.

Abans de l’acte commemoratiu del certamen, el president va fer una visita institucional a l’Ajuntament d’Agramunt. En arribar, el president va saludar tres dels quatre torronaires del municipi que elaboren torró d’Agramunt amb Indicació Geogràfica Protegida. A continuació, va mantenir una breu trobada amb els membres del consistori, en els quals li van demanar finançament per acabar les obres d’ampliació del Centre d’Atenció Primària.

Durant la seva visita a la capital del Sió, Artur Mas també va tenir una breu trobada amb una trentena de pares i nens de nuclis agregats de diversos municipis de la comarca de l’Urgell, que li van demanar finançament per poder pagar el menjador escolar. El president de la Generalitat va recollir la demanda tot i que els va dir que no els podia assegurar res.

La 25a. edició de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d'Agramunt se celebra avui dissabte i demà amb la presència de més de 70 expositors i 129 parades. Així mateix, a l'Aula del Gust hi haurà ponents de primer nivell com Albert Adrià, Oriol Balaguer, Raul Bernal, Rafa Delgado, Pep Nogué i Albert Marimón, entre d'altres.

Font: Comarques de Ponent

© TEATRE CASAL AGRAMUNTÍ - 25310 - Agramunt