Saltar a continguts

TEATRE CASAL AGRAMUNTÍ

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Notícies

28/11/2013
XERRADA TRANSTORNS DE L'APRENTATGE

El passat 25 de novembre va tenir lloc al Casal Agramuntí la xerrada informativa sobre diferents trastorns de l'aprenentatge, com ara el TDA/H o la dislèxia. Les especialistes Josefina Pedrós i Magda Tuyà es van mostrar en tot moment molt properes a tots i totes les oients i ens van explicar d'una manera molt entenedora en què consistia cadascun d'aquests trastorns, els símptomes centrals, i les conductes, així com l'origen d'aquests.

El TDA/H i la dislèxia, entre d'altres, són trastorns de base neurobiològica que es manifesten en el nen o nena, i que afecten a la comprensió i l'ús del llenguatge oral i escrit. Va quedar clar també que no existeix un patró únic, que els nens que ho pateixen poden mostrar diferents graus, és a dir, un nen o nena pot tenir moltes dificultats a l'hora de llegir però estar molt capacitat per les disciplines científiques, per exemple. Aquests trastorns són presents al llarg de la vida de la persona, però si es tracten adequadament es pot assolir l'èxit a l'escola.

Quant a la família, les psicòlogues van destacar que aquests nens pateixen, i molts tenen l'autoestima baixa, són desorganitzats i sovint impulsius. És per això que és important saber mantenir la calma i poder trobar el punt mig, és a dir, els nens han de saber que són estimats però també els pares han de saber condemnar determinades conductes, arribar a establir pactes, aconseguint així una estabilitat en la família.

La xerrada va ser tot un èxit, doncs el Casal es va omplir de pares i també de mestres, tots interessats en aquest trastorns avui en dia sovint freqüents.

Font: AMPA MACIA COMPANYS

© TEATRE CASAL AGRAMUNTÍ - 25310 - Agramunt