Saltar a continguts

TEATRE CASAL AGRAMUNTÍ

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Notícies

21/01/2013
LA XERRADA "ATUREM EL FRACKING" REUNEIX UNA VUITANTENA DE PERSONES A AGRAMUNT

La sala de conferencies del casal agramuntí va encabir una vuitantena de persones aquest passat dissabte en un acte convocat per l'Assemblea dels Indignats i la Plataforma Aturem el Fracking. Entre els assistents hi van assistir diversos alcaldes i reposables polítics dels municipis afectats a les terres de Lleida.

Durant la xerrada membres de la PAF van exposar els arguments de la seva oposició a la fractura hidràulica i les agressions que sobre la salut, l'economia, la societat i el medi natural comportaria la seva aplicació. Van intervenir en el torn de paraules Joan Feliu i Albert Puy, de Balaguer, que van detallar en què consisteix el fracking i quins perjudicis provoca, i Judit Ester, advocada especialitzada en dret mediambiental, que va exposar des de la legislació les eines que tenen els consistoris per evitar que el fracking es pugui dur dins els seus municipis. En finalitzar la xerrada els assistents van exposar els dubtes relacionats amb les possibilitats d'aturar el fracking des dels municipis tenint en compte que es tracta d'un tema nou per a tothom i per tant sense experiència en aquest àmbit.

L'activitat va començar amb una prèvia reunió de les entitats del territori, on representants d'una vintena de col·lectius van acordar divulgar les mocions entre els ajuntaments i consells comarcals per estendre les declaracions de municipis lliure de fracking i organitzar actes informatius a cada poble i ciutat afectats. Així, es preveuen xerrades properament a Solsona i Bellpuig (el proper dissabte 26 de gener), Guissona (22 de febrer), i, en dates a concretar, a Hostafrancs de Segarra, Cervera i Torà, entre d'altres.

En la cloenda de l'acte, Bernat Soler, alcalde d'Agramunt, va exposar els motius de l'oposició del seu consistori al fracking i la propera adhesió als municipis lliures de fracking (dins els quals ja se n'hi compten una vintena en tot Catalunya).

Font: Ràdio Sió

© TEATRE CASAL AGRAMUNTÍ - 25310 - Agramunt